+381 64 64 9000 9 office@blueuniverse.rs

Turistički vodič

Turistički vodič je obično prva osoba sa kojom se turisti sreću kada posete neku novu zemlju i tada stiču prvi i najvažniji utisak o njoj. Zbog toga je izuzetno važno da turistički vodič bude profesionalan, iskusan, ljubazan i snalažljiv u svakoj situaciji. Upravo takvi, licencirani turistički vodiči, koji govore veliki broj svetskih jezika, čine BlueUniverse tim.

Turistički vodič po meri najizbirljivijih turista

Definicija kaže – turistički vodič je lice koje po unapred utvrđenom programu, pruža turistima usluge vođenja, pokazivanja i stručnog objašnjavanja prirodnih, kulturno-istorijskih, arheoloških i etnografski znamenitosti nekog mesta.

U praksi stvari, kao i obično, izgledaju malo drugačije. To je osoba od koje najviše zavisi kakve će utiske turisti poneti kada se putovanje završi. Ova važna uloga koju vodiči obavljaju zahteva pouzdane i sposobne ljude, spremne da reše sve nepredviđene situacije u najkraćem roku.

Turistički vodič poznaje i poštuje propisane maršute, ali zna i da uputi goste gde su najveća sniženja, najbolja hrana i nezaboravan noćni provod. Pored obrazovanja i informisanosti, dobar turistički vodič ima moć da suvoparne činjenice pretvori u zabavne i zanimljive priče koje će se pamtiti i prepričavati.

Zbog toga je veoma važno da turistički vodič odlično poznaje i tečno govori jezik na kojem vodi turu.

BlueUniverse prevodilačka agencija pruža vam uslugu angažovanja iskusnih, licenciranih turističkih vodiča za veliki broj svetskih jezika. Naše turističke vodiče možete angažovati za jednodnevne i višednevne ture na svim lokalitetima u Srbiji. Takođe, nudimo vam i usluge profesionalnog prevođenja za turističke ture na većinu svetskih jezika.

Za vas ćemo kvalitetno, povoljno i u predviđenom roku kvalitetno prevesti i sve vrste turističkih publikacija.

Turistička tura – od ideje do realizacije

Šta dobijate angažovanjem naših turističkih vodiča?

Turistički vodiči iz BlueUniverse tima mogu vam pomoći da organizujete i u potpunosti sprovedete turističku turu bilo kog tipa i sve to na većini svetski popularnih i manje poznatih svetskih jezika.

Naša agencija pruža usluge angažovanja licenciranih turističkih vodiča ili prevođenja, kao i :

 • Pomoć pri organizaciji tura u zemlji
 • Organizaciju sastanaka, seminara, konferencija i izložbi
 • Transfere turista i turističkih grupa od i do aerodroma
 • Vođenje ili prevodilačke usluge za jednodnevne i višednevne ture
 • Gradske ture i šetnje
 • Posete specifičnim i manje poznatim lokalitetima
 • Planinarske i pešačke ture

Usluge turističkih vodiča počinju daleko pre nego što vodič stupi u kontakt sa turističkom grupom. Dobar vodič će istražiti, pripremiti se i precizno isplanirati svako pojedinačno angažovanje. Naši turistički vodiči znaju da su često i ambasadori svoje zemlje. Zato imamo visoke standarde od kojih ne odstupamo, pa su vodiči iz naše agencije:

 • Profesionalni i sa ozbiljnošću prihvataju svaki zadatak
 • Entuzijastični i srdačni
 • Samopouzdani i odlučni
 • Kreativni i elokventni
 • Poštuju utvrđeni program i satnicu
 • Fleksibilni
 • Odlično govore po nekoliko stranih jezika

Profesionalizam i povoljne cene

Istraživanja pokazuju da su turisti zadovoljniji i dobijaju mnogo bolju i sadržajniju turu ukoliko imaju vodiča na svom maternjem jeziku. BlueUniverse vam nudi iskusne, profesionalne i pre svega harizmatične turističke vodiče i prevodioce za poznate i specifične svetske jezike, po povoljnim uslovima.

Pozovite nas ili nam pišite, a mi vam obećavamo da će baš svaki posetilac poneti samo osmeh, inspiraciju i lepe uspomene.

Kontaktirajte nas