+381 64 64 9000 9 office@blueuniverse.rs

Pismeni prevod

U našoj agenciji možete dobiti pismeni prevod teksta sa i na većinu svetskih jezika. Kontaktirajte nas i dobićete kvalitetne prevode u ugovorenom roku i po najpovoljnijoj ceni, i to bez obzira da li su u pitanju opšti, književni, stručni, tehnički, sudski ili poslovni prevodi.

Kod nas je prevod veran smislu originala

Koliko je važan dobar prevod?

Naš stručni tim čine profesionalni prevodioci sa dugogodišnjim iskustvom specijalizovani za sve vrste stručnih prevoda.

   

  Opšti prevodi

  Opšti prevodi podrazumevaju pismene prevode različitih tekstova opšteg karaktera kao što su novinarski i marketinški tekstovi, tekstovi za časopise i magazine, kolumne, zatim tekstovi web stranica, e-book formati, maturski i seminarski radovi iz oblasti društvenih nauka i drugo.

   

  Književni prevodi

  Književni prevodi su prevodi kod kojih je najvažnije smisaono prevođenje uz poštovanje literarne forme književnog dela. Bitno je preneti originalnu misao i poruku autora sa ciljem da izazove iste emocije kao kada se tekst čita na jeziku na kome je napisan. Kod književnih prevoda veoma je važno i poznavanje kulture i osobenosti izvornog jezika. Tu spadaju prevodi klasičnih i modernih književnih žanrova kao što su romani, drame, poezija, skripte, scenarija i drugi oblici umetničkog izraza.

  Stručni prevodi

  Ukoliko vam je potreban kvalitetan prevod usko stručnih i naučnih tekstova na pravom ste mestu. Mi prevodimo tekstove iz svih stručnih oblasti u koje spadaju tehnički, mašinski, građevinski, informacioni, pravni, medicinski, farmaceutski, ekonomski tekstovi i druga stručna literatura. Kod stručnih tekstova posebno je bitno korišćenja preciznih tehničkih termina, konstanti i definicija ali na način koji omogućava lako čitanje i potpuno razumevanje.  

   

  Poslovni prevodi

  Poslovni prevodi podrazumevaju prevode poslovne dokumentacije kao što su poslovna pisma, ponude, dopisi, biografije i druga akta poslovne korespondencije. Poslovni prevodi su postali veoma popularni i traženi sa globalizacijom internet tržišta obzirom da ono omogućava uspostavljanje poslovnih kontakata i odnosa širom sveta i tu priliku ne treba propustiti.

   

  Sudbina sveta ne zavisi samo od diplomatije, nego i od prevodilaca – Mark Tven

   

  Klijente kojima je potreban prevod teksta najviše brine da li će prevod biti dobar, odnosno da li će biti veran originalnom tekstu. Ovaj strah je potpuno opravdan obzirom da loš, nestručan ili grub prevod može klijentu naneti nenadoknadivu štetu. Dakle, dobar prevod podrazumeva ne samo gramatičku tačnost već i jezičko-stilsku preciznost.

  Takođe, dobar prevod mora biti u skladu sa specifičnostima tematike i terminologije određene oblasti. Naši prevodioci odlično vladaju svim vrstama prevoda, a njihov rad dodatno kontrolišu naši profesionalni lektori koji proveravaju gramatičku i pravopisnu tačnost, prilagodljivost prevoda duhu jezika odnosno stilsku i jezičku besprekornost prevedenog teksta.

  Kontaktirajte nas jer kod nas dobijate najbolji odnos cene i kvaliteta za sve vrste pismenih prevoda; opšte, književne, stručne i poslovne prevode.

   

   

   

  Najbolji prevodi i najpovoljnije cene

  Pre nego što pristupimo prevodu vašeg teksta, izmerićemo broj njegovih karaktera/reči i dati vam preciznu cenu i rok izrade. Ukoliko su u pitanju hitni prevodi ili sudske overe, učinićemo sve da ispoštujemo vaše zahteva u rekordnom roku.

  Pozovite nas i uverite se da prevodimo kvalitetno, brzo i povoljno. Takođe, nudimo vam i posebne popuste i pogodnosti za dugoročnu saradnju.

  Kontaktirajte nas